Adres
Ligging en bereikbaarheid
Parkeren
-
De aangewezen parking voor deze afdeling is parking Oost.
Contact
-
Hoofdverpleegkundige: Guy Aerts
Bezoek
-
Bezoek is elke dag mogelijk op vaste tijdstippen.
- Kamers 5102 - 5115:
- Weekdagen: van 16 tot 20 uur
- Weekends: van 14 tot 20 uur
- Kamer 5101: van 16 tot 18 uur
- Kamers 5102 - 5115:
-
Kom met maximaal 2 bezoekers tegelijk.
Opname via spoed
De meeste patiënten die symptomen van een CVA of een TIA (transiente ischemische aanval of mini-beroerte) hebben worden via de spoedgevallendienst op de stroke unit opgenomen. Op de spoedgevallendienst wordt bepaald welk type beroerte de patiënt heeft en wordt een initieel behandelingsplan gestart.
Op de stroke unit wordt nagegaan welk mechanisme verantwoordelijk is voor de beroerte. Dit gebeurt door het uitvoeren van meer gespecialiseerde technische onderzoeken, zoals een MRI-scan, onderzoeken van het hart en van de hersenbloedvaten. Tijdens de opname wordt u begeleid door een team van artsen en gespecialiseerde verpleegkundigen.
De intensieve revalidatie gebeurt onder leiding van een arts die gespecialiseerd is in revalidatie, in samenwerking met een team van kinesisten, logopedisten, ergotherapeuten en een sociaal assistente.
Na de opname
Na de opname gaan patiënten naar huis, naar een revalidatieafdeling of naar een zorgafdeling.
Omdat patiënten die reeds een beroerte gehad hebben een belangrijke kans hebben om een nieuwe beroerte of een hartinfarct te krijgen, worden de meeste patiënten na enkele maanden op de CVA-raadpleging teruggezien. Tijdens deze raadpleging wordt het herstel van de beroerte nagegaan en wordt beslist hoe het risico op een nieuwe beroerte of hartinfarct kan verminderd worden.
Brochures
-
Hospitalisatie 26 Stroke unit: ontslag uit het ziekenhuisPDF - 332.1 Kb
-
Hospitalisatie 26 Stroke unit: opname en verblijfPDF - 310.06 Kb