Ik werk hier al een hele tijd, maar door de verschillende opdrachten ben ik het nog lang niet beu. Er is veel variatie: ik weet nooit hoe mijn dag er zal uitzien als ik het ziekenhuis binnenwandel. ’s Morgens krijgen we een overzicht van opdrachten die moeten gebeuren. Zo plannen we onze dag in.
Reilen en zeilen
Na enkele jaren in de bouw, maakte ik de overstap naar dit ziekenhuis. Ik zag de vacature voor de functie van loodgieter, schreef een sollicitatiebrief en kon op gesprek komen. Na het gesprek vond er een praktische proef plaats, waarin ik mijn vaardigheden kon tonen. Toen dat goed verliep, ben ik aangenomen.
Ik ben de eerste dagen prima opgevangen door collega’s. Ze leerden me niet alleen de specifieke kneepjes van het vak, maar ik maakte ook kennis met het reilen en zeilen van UZ Leuven.
Onder de collega’s van de technische dienst hangt een aangename sfeer, maar dat is eigenlijk zo in het hele ziekenhuis. Het contact tussen de medewerkers loopt goed, ook tussen verschillende diensten.
Werkverdeling
We krijgen genoeg tijd om opdrachten tot een goed einde te brengen. Dat is zeker een pluspunt. Het kan gebeuren dat ons team een grote herstelling moet uitvoeren: daar kunnen we een hele dag aan werken. Andere dagen voeren we tot wel dertig kleine herstellingen uit, zoals reparaties van verstopte afvoerbuizen of lekkende kranen. Bij het gebruik van nieuwe technieken of materialen wordt een opleiding georganiseerd. Door die opleidingen blijven de medewerkers van de technische dienst altijd op de hoogte van de vooruitgang in het vak.
Onmisbaar
Als ik vertel dat ik in een ziekenhuis werk, vragen ze meestal of ik verpleegkundige ben. Die reactie keert steeds terug. Veel mensen weten niet dat er naast verpleegkundigen en artsen ook verschillende andere medewerkers nodig zijn om dit ziekenhuis draaiende te houden. Ook de technische dienst is onmisbaar. En daar ben ik wel fier op.
Zelf aan de slag gaan?
Interesse in een job als technicus?