In 2025 contractorsdorp voor betere verkeersdoorstroming

12 februari 2024

Tussen 2025 en 2035 zullen er heel wat nieuwe bouwprojecten lopen op verschillende locaties van campus Gasthuisberg. De bouwwerven zullen dicht bij elkaar liggen en de bestaande infrastructuur moet tijdens de hele periode bereikbaar blijven. Daardoor zal er te weinig ruimte zijn voor bijvoorbeeld bouwmaterialen, machines of werfburelen naast de bouwwerven. Er is dringend nood aan een gecentraliseerde werfzone voor de aannemers.

Daarnaast is ook de mobiliteit en verkeersveiligheid rondom de campus van cruciaal belang. Bijkomende parkeerplaatsen voor aannemers, een centrale stationeerzone en aanmeldplaats voor werfverkeer moeten het mogeljik maken om op tijd te leveren en verkeersopstoppingen op de ringweg te vermijden. Ook een duidelijke bewegwijzering naar de verschillende werven voor aannemers, onderaannemers en leveranciers is essentieel.

Een aantal grote bouwprojecten gaan van start halfweg 2025. Het is dus belangrijk dat tegen juni 2025 het contractorsdorp gerealiseerd is.

Na een grondige analyse van de mogelijke locaties werd gekozen voor een gedeelte van het terrein tussen de E314, Terbankstraat, Parking Vogelzang en Groeneweg. 

Laatste aanpassing: 10 juni 2024