Boek 'Living without a heartbeat': een heldere kijk op het leven met een hartpomp

30 september 2024

Hoe werkt een hartpomp nu precies? En hoe is het om elke dag met een hartpomp door het leven te gaan? Professor Steven Jacobs, cardiochirurg in UZ Leuven en professor aan de KU Leuven, biedt met zijn eerste boek 'Living without a heartbeat' een heldere kijk op het leven met een hartpomp en hoe de wetenschap het hart nieuw leven heeft ingeblazen. 

Revolutionaire machines ontrafeld 

In begrijpelijke taal, geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk en met een vleugje humor, wordt het mysterie van deze revolutionaire machines ontrafeld. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe deze hartpompen werken, welke types er zijn en wanneer een hartpomp aangewezen is bij de behandeling van hartfalen. Ook het leven van mensen met een hartpomp wordt beschreven. 

Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor patiënten en hun naasten. Daarnaast is Living without a heartbeat een gids voor iedereen die geïnteresseerd is in de medische wetenschap en de revolutionaire ontwikkelingen op het vlak van de behandeling van hartfalen. 

Goed om te weten: het boek is Engelstalig. 

Met dit boek hoop ik de medische wereld dichter bij de mensen te brengen en hen een beter begrip te geven van de impact van deze technologie op het dagelijkse leven van patiënten.
prof. dr. Steven Jacobs

Over de de auteur

Prof. dr. Steven Jacobs is cardiochirurg in UZ Leuven en professor aan de KU Leuven. Met zijn jarenlange ervaring in hartchirurgie en passie voor wetenschap en technologie deelt hij zijn expertise graag ook met een breder publiek. 

Interesse in het boek?

Gerelateerd

Laatste aanpassing: 30 september 2024