UZ Leuven kan rekenen op 14,7 miljoen euro jaarlijkse investeringssteun voor belangrijke infrastructuurwerken. De Vlaamse Regering nam daarover vorig jaar al een eerste beslissing. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits keurde nu de finale voorstellen van de uitgewerkte dossiers goed. Er staan in Leuven belangrijke nieuwe bouwprojecten op stapel die belangrijk zijn voor de patiënten en het personeel. Lees het volledige persbericht van het kabinet.
Om investeringssteun te krijgen, moeten ziekenhuizen een masterplan voorleggen. Het is belangrijk dat de investeringen passen in breed afgestemde noden in het belang van de patiënt. Als grootste universitaire ziekenhuis van Vlaanderen investeert UZ Leuven al sinds de jaren ’70 gefaseerd en continue in de vernieuwing van infrastructuur. Net zoals in het verleden draagt de Vlaamse overheid ook voor het huidige masterplan haar steentje bij.
Prof. dr. Wim Robberecht, gedelegeerd bestuurder UZ Leuven: “We zijn de Vlaamse overheid erg dankbaar dat zij samen met UZ Leuven wil blijven investeren in de uitbouw van de Health Sciences Campus Gasthuisberg. Deze financiële steun om onze ziekenhuisinfrastructuur te vernieuwen en verder te ontwikkelen is onmisbaar om onze rol als innoverend ziekenhuis te kunnen blijven opnemen. Ondanks heel wat recente vernieuwingen is bijna 40% van de infrastructuur op campus Gasthuisberg 40 jaar oud. Het revalidatiecentrum van campus Pellenberg dateert al van 1958. Als grootste universitaire ziekenhuis van België is het onze missie om niet alleen optimale zorg te bieden aan de patiënt van vandaag, maar ook om met grensverleggende innovatie te zorgen voor de patiënt van morgen. We willen de uitdagingen van de toekomst aangaan met meer ambulante zorg, gespecialiseerde intensieve zorg, een kortere hospitalisatieduur en betere samenwerking met andere zorgpartners. Daarvoor is een aangepaste en duurzame infrastructuur onmisbaar.”