Duurzaam - circulair
UZ Leuven werkt mee aan de doelstellingen van Leuven 2030 dat zich inzet voor een klimaatneutrale stad met minder uitstoot en meer toekomst. Ook op vlak van duurzaamheid zitten wij niet stil. Een greep uit onze realisaties en wat er nog in de pijplijn zit:
- bestek voor patiënten in papier
- houten roerstaafjes, inox lepeltjes en PLA-lepels
- glazen potten
- porseleinen koffietassen
- seizoensgebonden producten
- gratis kraantjeswater
- minder rood vlees
- dagelijks vegetarisch aanbod
- verspilling meten en voorkomen
- R-PET-potjes
- ophalen koffiegruis.
Verspilling
We streven ernaar om zo weinig mogelijk voedsel weg te gooien. Dit doen we bijvoorbeeld door onze overschotten te doneren aan Poverello. Deze organisatie geeft gezinnen die het minder breed hebben de kans om te mee te genieten van een lekkere maaltijd.
Ook het koffiegruis wordt opgehaald door een partner om het te verwerken tot meststof of grondstof om er champignons op te kweken.
Duurzame vis
Wild, traceerbaar en duurzaam: het blauwe kenmerk is synoniem met wild gevangen vis, schaal- en schelpdieren van visserijen die gecertifieerd zijn volgens de MSC-standaard, een wetenschappelijke onderbouwde maatstaf voor duurzame visserij.
In UZ Leuven proberen we zoveel mogelijk vissoorten aan te bieden met dit certificaat. Zo weten we wat we kopen, van wie en zijn we zeker dat gevist wordt op vissoorten die niet bedreigd zijn.
Variatie
Ons assortiment breidt uit!
We bieden niet enkel de klassieke vlees- en aardappelgerechten aan, maar ook een heel aantal vegetarische en vegan variaties. We doen veel inspanningen om voor iedereen een gewenst alternatief te voorzien.
Wat denkt u van onze vegan en veggie pasta met champignonsaus, de vegan hamburger, wok met sojareepjes en mie, de vegan stamppot, groentesaus met vegetarisch gehakt, cilli sin carne, vegan curry, vegan gyros...? Bovendien is er elke dag een veggie soep en een suggestiemaaltijd voorzien.