Vers en huisgemaakt

In UZ Leuven werken we zoveel mogelijk met verse producten.

Zo wordt ons bekend koninginnenhapje gemaakt met kippen die heel bij ons toekomen. Niets uit zakjes en pakjes dus, maar vers van de pers en alles wordt zoveel mogelijk benuttigd. De kippen bijvoorbeeld worden verder verwerkt tot een heerlijke bouillon. 

Ook groenten komen dagelijks vers binnen om vervolgens gesneden, gewassen en verwerkt te worden tot soepen, koude en warme bereidingen. 

Staat er bloemkool met bechamelsaus op het menu, dan spreken we al snel over 600 kolen!
 

Huisgemaakt

Geen afbak of levering van broodwaren, maar verse pistolets, taartjes en koffiekoeken!
UZ Leuven is het enige ziekenhuis in België met een eigen bakkerij. Onze bakkers verwerken elke dag een ton bloem om iedereen van vers brood en lekkernijen te voorzien.
De bakkerij is 24 uur op 24 bemand om alles te kneden, laten rijzen, af te bakken en af te werken. Ook in het weekend zijn de nodige werkkrachten paraat om alles in goede banen te leiden.
 

Sausjes

Ook sauzen en oliën komen niet kant en klaar bij ons toe, maar maken wij allemaal zelf. Mayonaise, cocktailsaus, light saus, remoulade en verschillende soorten vinaigrettes...we maken het voor u.
Zout is bij ons ook niet zomaar zout. Wij experimenten met verschillende varianten zoals zout met pepers en tijm.
In het buffet voorzien we verse kruiden zoals bieslook en lente-uitjes.

Laatste aanpassing: 25 september 2024