Lina (25), Leroy (27) en baby Silvio

3 mei 2024

- Kinderziekenhuis

Baby Silvio ligt prinsheerlijk te slapen, zich niet bewust van de zorgen die zijn jonge ouders hebben. Een vroegtijdige geboorte en problemen met het hartritme van Silvio maakten dat mama Lina en papa Leroy allesbehalve op een roze babywolk zaten. 

Leroy: “De eerste maand van zijn leven hebben we vooral doorgebracht in twee ziekenhuizen. Lina en ik leerden hoe we Silvio moesten beademen en reanimeren wanneer zijn hartslag te laag zou ­worden. Dat was belangrijk om hem mee naar huis te kunnen nemen.” 

Het was geen roze babywolk

Silvio mocht uiteindelijk naar huis met een monitor­apparaatje. Dat werd met plakkertjes vastgehecht aan zijn kleine borstkas. Die plakkertjes kwamen soms los, dan ging het alarm af. Adieu nachtrust! 

Lina: “Na vijf maanden mocht Silvio van de monitor. Maar toen hadden we nog meer stress door de angst dat we het niet zouden merken als er iets was. Nu is het ergste achter de rug, maar zijn we op consultatie voor een ander probleem. Door het monitorapparaat lag hij te lang in dezelfde ­positie en kreeg hij een plat schedeltje. Dat kan op termijn problemen geven voor zijn groeiende ­hersenen. De artsen overwegen een helmpje om zijn schedel ­letterlijk recht te trekken. We wachten op het ­doktersadvies voor onze kleine jongen.”

Onze reporter trekt door de gangen van campus Gasthuisberg en meet de hartslag van de mensen die hier passeren.

Laatste aanpassing: 3 mei 2024