Singh (39)

3 mei 2024

Singh, afkomstig van India, woont en werkt in Limburg. Hij woont heel graag in België, maar mist zijn ouders. Die zijn nu voor de allereerste keer op bezoek in België vanuit het verre Punjab. Het is vijf jaar geleden sinds Singh zijn ouders nog zag, corona maakte reizen moeilijk. 

Zijn ouders zijn niet naar hier gekomen om de toerist uit te hangen, maar om een maand  te helpen met de kleinkin-deren. Singhs oudste kind, een meisje, is intussen 10 jaar geworden. Een tweede kindje liet op zich wachten, verschillende zwangerschappen eindigden in miskramen. 

We reisden naar België om te babysitten

Singh: “Daarom zijn we nu in het ziekenhuis: we willen deze zwangerschap goed opvolgen. Mijn vrouw is bij de arts nu. Ze zal over tien dagen bevallen.” Het ziet ernaar uit dat deze keer alles goed zal gaan en er binnenkort een telg bijkomt. 

Oma en opa uit Punjab kijken ernaar uit om babysit te zijn. Ze houden geregeld contact met hun zoon en drie kleinkinderen via WhatsApp, maar zijn nu in de wolken om hun familie in het echt een dikke knuffel te kunnen geven. Bovendien is de rust in België een echte verademing: in hun thuisstad is er een con-stant getoeter en straatlawaai. Ze genieten dus extra van de vredige rust in het Limburgse groen.

Onze reporter trekt door de gangen van campus Gasthuisberg en meet de hartslag van mensen die hier passeren.

Laatste aanpassing: 3 mei 2024