Hospitalisatie 7

Na de bevalling verblijven pas bevallen moeders en hun baby's op de kraamafdeling. Lees meer over de voorzieningen, bezoekuren en het verloop van uw verblijf op de kraamafdeling.

Bezoekuren

  • Uw partner is overdag altijd welkom. Alleenstaande moeders kunnen 1 persoon als partner aanduiden.

  • Naast de partner zijn 2 extra bezoekers welkom. Eigen kinderen tellen niet mee voor dit extra bezoek.

  • Bezoek is elke dag mogelijk tussen 15 en 17 uur.

  • Beperk uw bezoek tot 1 uur.

  • Vermijd om op bezoek te komen als u zelf ziek bent.

  • Op eenpersoonskamers kan de partner blijven slapen en is er ontbijt voorzien. Voor andere maaltijden kan de partner terecht in de koffiebar of take-out.

Contact

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie 7
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

Parkeren

Ontdek het bevallingskwartier en de materniteit

Televisie, internet, badkamer, opbergruimte, ... Lees wat u ter beschikking hebt op uw kamer.
Wij stimuleren de aanwezigheid van de partner bij de pasbevallen moeder en het kindje. Bekijk onder welke voorwaarden de partner al dan niet kan blijven overnachten.
Hoe lang blijft u op de kraamafdeling? Hoe verloopt uw verblijf op de afdeling?
Na een bevalling loopt u een groter risisco om te vallen. Valincidenten kunnen nooit volledig voorkomen worden. Toch kunt u het risico op vallen sterk verminderen door enkele eenvoudige tips op te volgen.
Hoe zorgt u voor uw baby? Welke verzorgingsproducten gebruikt u best? Waar moet u op letten om vallen te voorkomen? Welke onderzoeken worden er uitgevoerd bij uw baby? Hoe voorkomt u wiegendood?
Lees meer over aangifte van de geboorte, aansluiting bij het ziekenfonds en de hospitalisatieverzekering en het aanvragen en de uitbetaling van het groeipakket.
Hoe verloopt het ontslag van u en uw baby als u het ziekenhuis verlaat? Wat krijgt u mee? Waar moet u de eerste dagen op letten? Welke controles moet u inplannen?
De geboorte van een baby is een ingrijpende gebeurtenis. Dit kan gevolgen hebben voor uw seksualiteitsbeleving. Bespreek de nieuwe situatie met uw partner en breng begrip op voor elkaars gevoelens.
De combinatie van de zware inspanning van de bevalling, de emoties die komen kijken bij een kindje, praktische en psychologische veranderingen in uw gezinsleven en op vlak van uw relatie... De periode na de bevalling is niet altijd gemakkelijk. Enkele tips om met de nieuwe situatie om te gaan.

Moedermelk doneren

Elke druppel liefde telt

Wist je dat je jouw moedermelk kan schenken aan de donormelkbank? 

Dankzij jouw donatie kan een pasgeboren baby een betere start krijgen in het leven. Moedermelk is vaak levensreddend voor premature baby’s die nog geen gewone voeding aankunnen.

Ontdek hoe jouw moedermelk levens kan redden.

www.uzleuven.be/doneo
Laatste aanpassing: 10 december 2024